Як зберігати рідину та зберегти смак?

Незважаючи на склад рідин, рідини для електронних сигарет так само швидко псуються, як і багато інших продуктів харчування. Це означає, що вони мають термін придатності і існують правила зберігання, яких потрібно дотримуватися. Рідина має досить хорошу тривалість життя. Важливо, що PG (пропіленгліколь) - це хімічна речовина, створена людиною, і вона стійка до гниття. Тим не менш, як VG (гліцерин) так і нікотин є органічними речовинами, тому вони можуть і з часом псуватись.

Якщо гліцерин чи нікотин зіпсуються, ви одразу це помітите. Рідина раптово набуває кислого аромату і смаку. Це особливо поширене у фруктових рідинах. На щастя, правильне зберігання легко і справді допоможе продовжити життя та зберегти якість смаку рідини.


Уникайте спеки

Як зберігати рідину та зберегти смак? Фото-1

Рідина для електронок не любить тепло. Тому вони мають зберігатися у прохолодному місці. Не вдаючись до технічних аспектів, тепло впливає на молекулярну поведінку рідини. Це часто призводить до зміни смаку або розкладання.

Достатньо тримати рідину при кімнатній температурі. Однак багато вейперів люблять зберігати рідину в холодильнику або навіть у морозильній камері. Не турбуйтеся, рідина не замерзає. Вона стане густішою після дії холоду. Але краще перед використанням дати рідині час зігрітися від холоду.

Заморожування – найкращий спосіб для тривалого зберігання, але майте на увазі, що це фактично зменшить смак, рідина не матиме насиченості смаку. Однак, якщо ви знаєте, що не будете використовувати цю рідину найближчим часом, краще залишити її в морозильній камері. Все ж таки це краще, ніж зіпсувати рідину повністю.

Як зберігати рідину та зберегти смак? Фото-2

Тримайте флакон з рідиною подалі від повітря та світла

Сонячне світло та свіже повітря необхідні та корисні для нашого здоров'я, але вони завдають непоправної шкоди рідині – особливо нікотину всередині флакону.

Повітря і світло викликають окиснення, що призводить до руйнування нікотину в рідині. Можна навіть помітити зміну кольору, оскільки нікотин стає коричневим при окисленні. Певні аромати, такі як кава чи тютюн, мають тенденцію проходити цю зміну легше.

При кожному відкритті та закритті флакона повітря буде затримуватися у флаконі. За короткий час, на рідину це не вплине. Але якщо залишити флакон без нагляду на тривалий час, процес окислення прискориться і це призведе до того, що рідина зіпсується і стане непридатною для використання. Щоб уповільнити процес окиснення, щільно закривайте флакон.

Традиційний нікотин дає легкий присмак у рідині, тому псування нікотину виразно зіпсує смак рідини. Рекомендуємо зберігати рідини в місці, де вона не схильна до впливу прямих сонячних променів, у шафі або іншому темному закритому місці, вдалині від сонячних променів.


Вибір флакона при самозамісі

Виробники випускають рідину у пластикових або скляних варіантах. У цьому випадку у вас справді немає вибору. Але кожен із них підходить для різних цілей та варіантів використання.

Якщо припускаєте короткочасне зберігання, пластик ідеально підійде. Поки ви уникаєте спеки, повітря та світла, ви можете спокійно насолоджуватися ароматом рідини у зручному для використання флаконі. Тим не менш, пластик вступає в реакцію з компонентами рідини і вбирає складові рідини. Використовувати його тривалий час або з різними ароматами рідини не рекомендуємо. Оскільки цей процес відбувається на молекулярному рівні, помити його неможливо.

Як зберігати рідину та зберегти смак? Фото-3

Скло, з іншого боку, відмінно підходить для тривалого зберігання в холодильнику, шафі або деінде. Матеріал не реагує зі своїм вмістом як пластик. Флакони з темного скла, також передбачають захист від світла. Якщо ви хочете найкращого результату, виберіть скло - навіть якщо це коштуватиме трохи дорожче.

Написати відгук
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре