Як зробити рідину для електронної сигарети?

Вейпінг - спільнота - це не тільки індивідуальність та персоналізація, а й відмінний смак та вибір. Незалежно від того, чи новачок ви у вейпінгу чи займаєтеся вейпінгом якийсь час, ви зрештою подумаєте: «Хотів би я отримати аромат, який на смак був би…» або, можливо, навіть «Цікаво, чи зможу я зробити щось сам, що буде так само добре, як…». Знайти вейп, який вам подобається досить складно, а знайти саме той вейп, який вам потрібен, може бути практично неможливо. Отже, ви погугли «Як зробити рідину для вейпу своїми руками» або щось подібне і опинилися тут, і ми раді допомогти вам розпочати роботу.

Вам знадобиться список інгредієнтів, деяке базове обладнання та деякі інструкції, як це зібрати. Після цього ви можете експериментувати з тим, що у вас є.

Як зробити рідину для електронної сигарети? Фото-1


Список інгредієнтів:

  • Розведений нікотин - Вам знадобиться розбавлений нікотин. Важливо відзначити, що нікотин має власний аромат, тому смак вашого рецепту може відрізнятися за більш високого вмісту нікотину, ніж за нижчого. Зазвичай у промисловості використовується розбавлений нікотин з концентрацією 100 мг/мл, тому що він спрощує математичні обчислення для визначення концентрації на одиницю об'єму. Крім того, відносно невелика кількість 100 мг/мл може мати велике значення та забезпечити більшу гнучкість у співвідношенні розріджувача. Чистий нікотин становить 1000 мг/мл (одна тисяча мг/мл), і потребує спеціального обладнання та процесів, включаючи спеціальний захисний костюм. Нікотин є небезпечною речовиною у високих концентраціях як при вдиханні, так і при контакті зі шкірою, і якщо у вас є будь-які питання з математики або здатності безпечно поводитися з ним, 25 мг / мл може бути найкращим варіантом для вас. Переконайтеся, що ви вживаєте всіх запобіжних заходів при використанні та зберіганні нікотину.
        • PG і VG - вам знадобиться пропіленгліколь і рослинний гліцерин, зазвичай званий PG/VG. Нікотин і ароматизатори мають високу концентрацію і повинні бути розведені для приємного вейпінгу, тому ви будете використовувати PG і VG як «основу/базу», що становить більшу частину обсягу вашого рецепту.
        • Між PG та VG є тонкі відмінності. У них трохи інший смак, в'язкість та відчуття у горлі при вейпінгу. Більшість рідин для електронних сигарет є сумішшю того й іншого, представленого у вигляді відношення PG до VG. Звичайні співвідношення – 70/30, 50/50 або 30/70. Концентрати ароматизаторів зазвичай розбавляють PG, тому ви зазвичай бачитимете в описі MaxVG, а не 100% VG. І PG, і VG відмінно підходять для вейпінгу, але ви, мабуть, захочете трохи поекспериментувати з різними співвідношеннями, якщо ви починаєте.
        • PG - це органічна хімічна сполука, яка широко використовується в харчових продуктах, тютюні та особистої гігієни. Він також використовується у фармацевтичних продуктах для місцевого, перорального, ін'єкційного та інгаляційного застосування. PG не змінює справжній смак ароматичних концентратів такою мірою, як VG. Крім того, PG завдає сильнішого удару по горлу, що може викликати легке роздратування після тривалого використання. Це рідко, але деякі люди мають або розвивається алергія на PG.
        • VG трохи солодше і трохи в'язкіше (щільніше), ніж PG. Наприклад, рідинам з більш високим показником VG може знадобитися трохи більше часу, щоб увібратися в бавовняний гніт. VG може трохи змінити смак аромату, але це може бути добре чи погано залежно від вашого індивідуального смаку. Високий рівень VG зазвичай віддають перевагу користувачам дріпок, які використовують койли, тому що вони дають більш гладке відчуття в горлі і створюють густіші хмари.
  • Ароматизатори – останнє, що вам знадобиться, це, звичайно ж, аромат! Ароматизатори доступні з різних джерел. Можна приготувати E-Liquid без ароматизатора; це зазвичай називають чистою або порожньою рідиною для електронних сигарет. Це, звичайно, не найпоширеніший вибір вейпів. Тим не менш самозаміс - це, ймовірно, єдиний спосіб отримати просту рідину, якщо ви хочете спробувати її.

Як зробити рідину для електронної сигарети? Фото-2

Список необхідного інвентарю:

  • Пляшки / флакони – як мінімум, вам знадобиться кілька пляшок. Пластикові пляшки з крапельним наконечником (носик-дозатор), як правило, є найбільш економічним варіантом для експериментів. Хоча ви використовуватимете менше сировини для кожної партії, компроміс при використанні пляшок невеликого розміру. Ваші математичні розрахунки та вимірювання мають бути більш точними. Враховуючи невеликі кількості з якими ви працюєте, може бути важче точно виміряти інгредієнти під час роботи із загальним обсягом 10 мл, ніж із 50 мл.
  • Ємності - якщо ви робите великі кількості, вам обов'язково знадобляться градуйовані циліндри або мензурки. Вони можуть бути корисними для запобігання перехресному змішуванню, наприклад, якщо у вас обмежена кількість шприців. (якщо ви використовуєте один і той же шприц для ароматизатора та нікотину, ви можете зрештою перенести їх з пляшки одного в пляшку іншого, якщо ви не будете обережні)
  • Шприци та піпетки - важливий інструмент, який допоможе вам подолати невеликі отвори в ємностях та отримати потрібну кількість рідини із загального запасу в самозаміс. Вони дозволяють витягувати саме ту кількість нікотину, PG/VG або ароматизатора, яке вам потрібно, та переносити його в ємність для змішування. Це допоможе гарантувати, що ви зможете повторити свій новий витвір, якщо формула буде такою, якою ви хочете.
  • Рукавички Оскільки нікотин може вбиратися через шкіру, і навіть найкращі з нас час від часу проливають те, з чим ми працюємо, важливо мати рукавички під час роботи. Рекомендуємо нітрилові рукавички без пудри, щоб запобігти забрудненню вашої рідини, і вони хімічно стійкі, щоб ви були в безпеці.

Нижче наведено покрокові інструкції щодо створення електронної рідини з нуля. Перш ніж ми почнемо, ми хотіли вказати, що якщо ви купуєте рідину для електронних сигарет, яка вам подобається, але для неї все ще потрібно щось, ви, безумовно, можете просто додати кілька крапель ароматизаторів, щоб надати їй потрібний імпульс. Самозаміс чи готова рідина? Думка експерта.

Найважливішим елементом рецепту є його відтворюваність. Якщо ви приготуєте суміш, яка вам подобається, вам захочеться бути впевненим, що ви зможете приготувати її знову! Якщо вам не пощастить чи ви не дуже досвідчені, навряд чи ви отримаєте такий ідеальний смак із першої спроби. Для правильного рішення може знадобитися кілька варіантів. Ключем до відтворюваності формули є ретельні записи та точні виміри. Примітки також допоможуть вам повернутися до попередніх версій, коли ви спробуєте щось нове. Примітка про вимір - підрахунку «крапель» може бути достатньо, але багато факторів навколишнього середовища можуть змінити істинний обсяг краплі. Чим менший ваш загальний обсяг, тим більше ці незначні варіації можуть внести помітні зміни до «профілю смаку» між партіями, коли ви спробуєте відтворити рецепт.


Крок 1 - визначте міцність нікотину

Перший крок – визначити кількість нікотину, яку ви хочете в рідині для вейпу, а потім з'ясувати, скільки нікотину нам знадобиться. Математика тут не надто складна, але якщо ми помиляємось, ми можемо отримати неприємний досвід.

Визначте скільки міліграмів нікотину потрібно.

(Сила в мг/мл) (Об'єм у мл) = кількість нікотину в мг.

  • Приклад: ми хочемо приготувати 50 мл рідини з концентрацією 8 мг/мл. Отже, потрібно 50 х 8 = 400 мг нікотину для суміші на 50 мл.
  • (Необхідна кількість) / (Сила розведеного нікотину) = Обсяг для використання.

Продовжуючи приклад

  • Якщо є 100 мг/мл розведеного нікотину, тоді знадобиться 400 мг/(100 мг/мл) = 4 мл, якщо є 25 мг/мл розведеного нікотину, тоді знадобиться 400 мг/(25 мг/мл) = 16 мл


Крок 2 - вилучаємо нікотин

Одягаємо рукавички і переливаємо нікотин у пляшку. У нас є пляшка для крапельниці із ПВД на 50 мл. Ми хочемо отримати 8 мг / мл, і ми маємо 25 мг / мл нікотину PG, тому ми скористаємося чистим шприцом для вилучення 16 мл нікотину з нашого контейнера.

Набрати потрібну кількість може бути непросто, тому найпростіший спосіб переконатися, що ми отримали потрібну кількість - це потягнути поршень доти, поки у нас не буде трохи більше, ніж необхідно, а потім обережно втиснути поршень до позначки 16 мл. Утримуючи шприц спрямованим у контейнер із нікотином при натисканні на поршень, ми можемо запобігти витраті розведеного нікотину.

Бульбашки повітря в шприці справді можуть зіпсувати ваші справжні виміри. Якщо ви помітили повітря в шприці, направте голку вгору, постукайте по шприцю, щоб повітря піднялося вгору, потім обережно натискайте на поршень, поки рідина не з'явиться на кінчику голки. Потім можна знову направити голку в контейнер і натиснути на поршень до потрібного значення.


Крок 3 – переливаємо нікотин у флакон

Як тільки необхідна кількість опиниться у шприці, ми можемо просто впорснути його у пластикову пляшку з крапельницею на 50 мл, яку ми будемо використовувати для нашої першої пробної партії.


Крок 4 - вибір ароматизаторів для самозамісу

Тепер нам потрібно додати аромату. Ви можете використовувати будь-яку комбінацію смаків, яку тільки можете собі уявити. Але для старту не рекомендуємо готувати рідину з великою кількістю ароматизаторів.


Крок 5 - відміряємо та переливаємо ароматизатори

Розведення рідини, що рекомендується, ароматизаторами становить приблизно 10%. Тому, якщо ми робимо 50 мл рідини, то знадобиться 5 мл бажаних ароматизаторів. Використовуючи інший (чистий) шприц, ми відміряємо та перенесемо ароматний концентрат у пляшку, як ми це робили з нікотином.

Майте на увазі, що ароматичні концентрати – це дуже складні штучні ароматизатори. Додавання більшої кількості аромату необов'язково покращить його. Надмірна ароматизація рідини може «вимити» аромат, роблячи його смак більш схожим на хімічні складові штучного ароматизатора, а не на гаданий аромат, або, що ще гірше, призведе до поганого досвіду. Ви, напевно, захочете зберегти загальний об'єм всіх ароматизаторів, які ви використовуєте, на рівні 10% -15% від загального обсягу рідини для вейпу. Можливо, трохи більше чи менше, залежно від того, які аромати ви використовуєте.

Ви також повинні знати, що коли ви змішуєте кілька уподобань, їх смак може сильно відрізнятися від очікуваного. Іноді добре, інколи ж погано. Іноді вам просто потрібний невеликий натяк на щось, щоб виявити чи збалансувати інші смаки, які ви використовуєте. У міру експериментування ви почнете помічати цей ефект.

Іноді рекомендується спробувати ароматизатор сам по собі тільки на основі PG/VG, щоб відчути індивідуальний смак самостійно, перш ніж додавати його до рецепту.


Крок 6 - відміряємо та додаємо основу для рідини

Нам потрібно додати базу/основу, щоб завершити нашу рідину. Оскільки отриманий концентрат містить багато PG з нікотину і ароматизаторів, ми просто скористаємося VG.

Ми додали 16 мл розведеного нікотину та 5 мл ароматизатора, тому у нас всього 21 мл. Таким чином, нам все ще потрібно 29 мл, щоб відповідати розрахункам загальної кількості 50 мл. Ми можемо використовувати чистий шприц для перенесення 29 мл VG у флакон.

Зверніть увагу, що пляшки не градуйовані (не мають мірних міток) і, як правило, вміщують трохи більше ніж обсяг, яким вони позначені. Пляшки також трохи різняться за формою та загальним обсягом у різних виробників. Якщо у вас є кілька однакових пляшок, ви можете заповнити одну пляшку 50 мл води, щоб дізнатися, наскільки вона повинна бути повною. Потім ви можете судити, наскільки наповнений конкретний тип пляшки при додаванні основи. Однак це має тенденцію призводити до неточних загальних обсягів, що може трохи змінити концентрацію нікотину та профіль смаку. Крім того, ви не бажаєте, щоб пляшка була повністю заповнена, щоб забезпечити краще перемішування.

Якщо ви шукали конкретне співвідношення змішування PG / VG, ви можете швидко визначити це, щоб з'ясувати це. Вам знадобиться на 4 мл більше PG та 25 мл VG, щоб отримати 50/50. Щоб отримати суміш з більш високим вмістом VG, ніж 42/58, яку ми створили, ви можете використати більш концентрований розведений нікотин для зменшення загальної кількості PG або просто замість цього купити нікотин, розведений VG.


Крок 7 - надягніть носик-дозатор і закрийте кришкою флакон

Це все! Тепер ми надягаємо носик-дозатор на пляшку і нагвинчуємо захищену від дітей кришку.


Крок 8 - струсіть флакон

Витрусіть "душу" з пляшки. Вам потрібно струсити пляшку протягом декількох хвилин, щоб переконатися, що нікотин та ароматизатор рівномірно розподілені та добре перемішані. Рекомендуємо струшувати пляшку перед кожним використанням, оскільки компоненти можуть згодом розділитися.


Крок 9 - чекаємо і після насолоджуємося

Ви вклали своє серце і душу в цей рецепт, і вам просто не терпиться залити в резервуар і вейпувати сої витвір. Для всіх практичних цілей рідина для вейпу тепер готова до вейпу, але можна помітити, що смак не зовсім той, на який ви розраховували або очікували.

Якщо ви коли-небудь готували червону квасолю чи рис чи готували щось із часником, цибулею чи каррі, а потім залишали це в холодильнику на день чи два, ви знаєте, що смак справді оживає і може різко змінитися. Ситуація з вином дуже схожа, і цінителі платитимуть величезні гроші за хороше вино, за яким правильно доглядали, перетирали та допускали витримку, а також за те, щоб аромат розвивався протягом багатьох років внаслідок хімічних реакцій, що відбуваються всередині пляшки.

З електронною рідиною це називається наполяганням. Наполягання - це процес, під час якого відбуваються хімічні реакції між інгредієнтами та киснем повітря. Це дозволяє ароматам змішуватися разом, і трохи часу може мати велике значення в залежності від смаків та комбінацій смаків, які ви використовуєте. Багато рідин для електронних сигарет стануть набагато смачнішими, якщо їх наполягати протягом декількох днів або навіть тижнів. Після того, як ви струсите його, не знімайте ковпачок і дайте суміші постояти і «дихати» протягом декількох днів – це гарна ідея для більшості комбінацій смаків. Зокрема, якщо ви використовуєте ваніль або заварний крем, ви можете помітити, що наполягання допомагає цим ароматам трохи виділитися або пом'якшити фрукти, з якими їх змішуєте.


Що ж, тепер маєте основи. Єдине, що вам потрібно, щоб опанувати саморобний вейпінг, - це уява, експерименти та досвід.
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре