Як заправити електронну сигарету?

Як без електричного заряду, необхідного для залучення випарної системи, так і без рідини, неодмінної вихідної сировини для генерації пари, вейпінгу не буде. Однак з першого погляду вейперу-початківцю не завжди зрозуміло, як заправити електронну сигарету правильно, не пошкодивши ключових вузлів і зберігши працездатність гаджета. Паралельно існують відразу три незалежні концепції, які безпосередньо залежать від конструкційних особливостей вашого павер-девайсу.
Вейпите на професійному рівні і вважаєте себе досвідченим? Все одно не забудьте озброїтися інструкцією від виробника, оскільки картинки, що там присутні, часто виявляються чудовою підмогою в процесі заправки.

Орієнтуємось на конструкцію електронної сигарети

Багато моделей характеризуються певною складністю, поєднуючи повітропроводи, роз'єми для зарядки акумуляторів, загвинчуються або просто знімні кришки та отвори для заливання рідини. Будучи новачком, вибирайте недорогі, прості електронні сигарети: заправка таких парогенераторів займає кілька хвилин, виконується очевидним способом і не потребує кваліфікації. Решті варто орієнтуватися на параметри, дані при покупці. Рідина зберігається та доставляється до випарника у межах чотирьох форматів:

  • пористий накопичувач (так звані синтепонові картриджі), коли рідину можна закапати прямо на синтепон;
  • танки або баки - порожнисті картриджі або ємності з нагрівальними елементами всередині, куди жижа заливається через знімну кришечку, або через передбачений для цього отвір. У випадку з танком його потрібно спочатку вийняти або відокремити від випарника, а при заправці баків все простіше - берете флакон з вузьким носиком або спеціальну пляшечку з голкою як у шприца і закапуєте потрібну кількість рідини;
  • "ліквід-камера" - невід'ємна частина кліромайзера, доливати рідину в яку потрібно дуже акуратно, оскільки дно в таких резервуарах зазвичай неглибоке і є ризик переливу;
  • дріпки, що вимагають регулярної дозаправки в процесі паріння, коли закапувати жижу на бавовняний гніт доводиться кожні 5-6 затяжок.
Кожен варіант має свої переваги, про які важливо пам'ятати при виборі сигарети, і свої особливості, що вимагають більш детального розгляду. Експерти вейп-шопу Cloudy розкривають тонкощі заправки двох форматів, найпоширеніших і затребуваних у більшості вейперів.


Моделі зі зйомними "жижо зберігачами"

Варіанти з атомайзерами як знімний носій мають пристойну кількість переваг: вони зручніші, простіші, практичніші і мають середню вартість. При цьому й заправка електронних сигарет такого типу може здійснюватися навіть новачками – лише кілька інтуїтивно зрозумілих етапів, які нерідко пов'язані з вилученням носія. Так, м'які картриджі зберігаються у спеціальних відсіках, захищених кришкою, яку потрібно знімати.
В окремих випадках доступ до них здійснюється через спеціальні отвори: рідина просочує пористий матеріал, «заповненість» якого легко визначається візуально. В результаті ймовірність переливу мінімізується, але і випарувати синтепон насухо неможливо, що змушує користувача заздалегідь турбуватися та готувати жижу.
Танки працюють за схожим принципом, пропонуючи власнику відгвинчувати контейнер або виймати його. Ряд танків дозволяє вводити «тютюн» для електронних сигарет через клапан, до інших доступ можливий лише через отвори-кріплення до випарника. Ефективність такого варіанта в плані економії рідини можна порівняти з класичною «ліквід-камерою».

Ємність з випарником

Найзручніші кліромайзери – ті, що поєднують ємність із жижею та випарну систему в рамках єдиного пристрою. У більшості випадків поповнення запасу відбувається через мундштук з отвором великого діаметру: конструкція такого дріп-типу гарантує, що всі краплі потрапляють прямо в бак, а не розтікаються по корпусу. Чудовий варіант, в якому бавовна постійно змочена, що виключає ризик появи нагару та уповільнює механізми зносу. Крім того, розробниками передбачені камери-непроливання, тому зворотний перебіг неможливий у разі транспортування або перекидання аксесуара.
Противагою служить проста дріпка, концепція якої нагадує курильні трубки. В цьому випадку заправка електронної сигарети здійснюється безпосередньо під час паріння. Іноді запасу мініатюрної камери вистачає на пару-трійку затяжок, і вейпер змушений знову підливати рідину. Ця маленька незручність повністю компенсується більшою приємністю паріння, перетворюючи вейпінг на своєрідний ритуал, коли пара виходить насиченою, рясною, красивою і з яскравим ароматом.
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре