Які побічні ефекти від електронної сигарети?

Природно потрібно виявляти обережність щодо того, що ми вкладаємо у своє тіло. Від продуктів харчування та напоїв, які ми споживаємо, до необхідних ліків, які виписують наші лікарі, люди більше дбають про своє здоров'я, ніж будь-коли. Наукові дослідження за багато років змусили нас усвідомити небезпеку куріння для організму, але як щодо вейпінгу? Чи викликають електронні сигарети побічні ефекти, що й тютюнові сигарети? Або вони є найкращою альтернативою сигарет, зменшуючи кількість побічних ефектів, які ви отримуєте?

Вдихання чогось у легені може мати наслідки. Як правило, на сьогоднішній день дані свідчать про те, що вейпінг значно кращий для вашого здоров'я, ніж куріння, як фізично, так і психічно. Оскільки ви замінюєте гостру необхідність вдихати тютюн чи чадний газ через сигарети.


Короткострокові побічні ефекти від вейпінгу

Тим не менш, короткострокові побічні ефекти можуть виникати залежно від таких факторів, як вміст нікотину в рідині для електронних сигарет. Основні короткострокові ефекти вейпінгу, хоч і не загрожують життю, але все ж таки виникають, включають:

  • Сухий біль у горлі.
  • Зневоднення.
  • Головний біль.
  • Кашель, викликаний використанням неправильної техніки вейпінгу, занадто велика концентрація пропіленгліколю в рідині або висока потужність електронної сигарети.
  • Почастішання пульсу.
  • Втома.
  • Проблеми зі шлунком.
  • Втрата смаку.

Зневоднення, кашель і біль у горлі дуже часті серед усіх вейперів, але особливо ймовірні у новачків, тому що потенційні побічні ефекти посилюються у міру того, як колишні курці звикають до нової звички. Більшість людей не пов'язують вейпінг із зневодненням, але прямий зв'язок існує. Пар, що утворюється при нагріванні рідини для електронних сигарет, містить пропіленгліколь (PG) та рослинний гліцерин (VG). Проблема в тому, що і PG, і VG є продуктами, які природно викликають зневоднення. Вони поглинають воду, і таким чином побічним продуктом вейпінгу є сухість у роті. Якщо ви використовуєте електронну сигарету, постарайтеся поповнити свій організм рідиною незабаром після цього, уникаючи таких проблем, як втрата смаку.

Які побічні ефекти від електронної сигарети? Фото-1


Чи існують якісь довгострокові побічні ефекти від вейпу?

Дані щодо довгострокових наслідків вейпінгу відсутні. Потрібні роки більш наукових досліджень з боку медичних працівників, перш ніж повністю зрозуміємо будь-які довгострокові побічні ефекти від вейпінгу. Не було жодних прямих зв'язків із смертельними випадками серед користувачів електронних сигарет.

При вейпінгу рідини для електронних сигарет не містять чадного газу або тютюну, які можуть потрапити в легені куріння. Сигаретний дим містить понад 7000 хімічних речовин, у тому числі кілька токсичних речовин та відомі канцерогени (речовини, що спричиняють рак). Таким чином, вейпінг вважається значно безпечнішим для вашого здоров'я, навіть якщо ви скоротите його настільки, що вам більше не потрібно вейпити з нікотином, побічні ефекти мінімальні і рідко зберігаються довго.


Інші побоювання пов'язані з парінням

Алергії

Більшість алергій пов'язаних з вейпінгом – це алергія на пропіленгліколь, оскільки це єдиний відомий нам тип. PG є одним із основних інгредієнтів більшості рідин для електронних сигарет.

Алергія на пропіленгліколь зустрічається рідко. Однак існує певна кількість людей, які мають чутливість до PG. Алергію на PG буває важко виявити, оскільки багато симптомів незначні. Найбільш поширеним симптомом чутливості або алергії на PG є хворобливе, сухе або роздратоване горло при парінні рідин для електронних сигарет. Ви також можете відчувати проблеми з носовими пазухами, нудоту, головний біль, оніміння або свербіж і кропив'янку. Якщо ви вважаєте, що у вас може бути алергія на вейпінг, проконсультуйтеся з лікарем, якщо вас турбують вищезгадані симптоми.

Які побічні ефекти від електронної сигарети? Фото-2

Вторинна пара проти вторинного диму

Тютюновий дим також зберігається в повітрі протягом значного часу, що значно впливає на здоров'я оточуючих, а також курців. Ті, хто знаходиться в безпосередній близькості від курців або живе з ними, часто наражаються на небезпеку пасивного куріння, яке може бути дуже шкідливим для їх здоров'я, навіть якщо вони самі не курять. У дорослих пасивне куріння може підвищити ризик серцевих захворювань, раку легень та інсульту. У дітей вплив вторинного тютюнового диму робить їх схильними до вушних інфекцій, важкої астми, бронхіту та пневмонії. В даний час немає доказів того, що пари електронних сигарет шкідливі для оточуючих, оскільки це пара від електронної сигарети, а не хмара диму, і вона дуже швидко випаровується (приблизно за 30 секунд, порівняно з сигаретним димом,

Нікотинова залежність як побічний ефект

Якщо ви перестараєтеся з нікотином, у вас може виникнути запаморочення або навіть нервозність. Переконайтеся, що ви розумієте, який рівень нікотину в парах вам потрібен, щоб уникнути подібних ситуацій. Хоча нікотин сам по собі в мінімальних дозах не є небезпечним, перелічені вище побічні ефекти можуть викликати дискомфорт. Якщо ви відчуваєте тремтіння, погане самопочуття або запаморочення після паріння, розгляньте можливість зменшення концентрації нікотину у вашій рідині для паріння, щоб не споживати занадто багато нікотину. У цьому принадність вейпінгу в порівнянні з курінням можна змінити рівень нікотину в залежності від ваших потреб.

Які побічні ефекти від електронної сигарети? Фото-3

Погана гігієна порожнини рота

Знову ж таки, наукові докази, що підтверджують це твердження, відсутні. Більшість шкоди, завданої здоров'ю порожнини рота під час куріння, викликана накопиченням смол, споживанням нікотину і підвищеною ймовірністю утворення бактерій у роті. Оскільки вейпінг захищає від цих проблем через те, що взагалі не містить тютюну і смол, а так само може бути і без нікотину, більшість вейперів повідомляють про здоровіші ясна при вейпінгу, ніж при курінні.

Втрата ваги

Останнім у списку є потенційна втрата або збільшення ваги, що є все більш популярною темою серед курців та вейперів, які сподіваються підтримувати хорошу фізичну форму. Куріння цигарок пригнічують апетит і за рахунок нікотину викликають звикання. А це означає, що курці рідше відчувають потяг до їжі, тому що вони постійно тягнуться до сигарети. Цигарки можуть стримувати збільшення у вазі, але це небезпечно. Тому багато хто звертається до вейпінгу як до альтернативи, сподіваючись, що він створить той самий ефект без потягу до їжі та зменшить побічні ефекти на організм. Але чи допомагає вейпінг набрати чи схуднути? Ось кілька міркувань:

  • Кількість нікотину у вашому вейпі вплине на ваше бажання їсти більше чи менше.
  • Тип рідини для електронних сигарет, яку ви вибираєте, має значення, тому що більш солодка рідина може зменшити потяг до солодкої їжі.
  • Цигарки містять приблизно одну або дві ложки цукру на сигарету, тому ваш розум, природно, захоче позбавитися цієї залежності.

Які побічні ефекти від електронної сигарети? Фото-4

Як бачите, є кілька міркувань, які потрібно враховувати, перш ніж брати до рук вейп. Як правило, будь-які з перелічених вище побічних ефектів у кращому випадку незначні та нетривалі. Все залежить від того, скільки ви вейпите і знаходите правильний рівень нікотину для себе, поступово знижуючи кількість нікотину у рідині для вейпінгу до нуля, а потім видаляючи вейпінг зі свого життя. Між сигаретою та вейп-пристроєм побічні ефекти вейпінгу будуть набагато менш небезпечними, тому багато організацій підтримують його як альтернативу куріння. Цигарки містять тисячі токсинів, і багато з перелічених вище побічних ефектів пов'язані з нікотином. Хоча ви взагалі не можете видалити нікотин із сигарет, можна контролювати склад рідини для електронних сигарет і відповідним чином коригувати її, щоб зменшити будь-які побічні єфекти.

Написати відгук
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре