Кашель від вейпу. Як його позбутися

Отже, ви кидаєте курити і берете в руки електронну сигарету – вітаю, ваші легені скажуть вам спасибі, але пізніше! Деякі комплекти можуть виглядати так само, як сигарети, але практично вони помітно відрізняються. Вдихати густіші хмари та пробувати ароматні рідини для електронних сигарет – це лише початок. Хоча багато хто настійно рекомендує електронні сигарети, вони все ж таки можуть викликати деякі першіння в горлі. Чому від вейпінгу кашель — питання, яке задають багато хто на перших етапах. Частою причиною кашлю є техніка вейпінгу, що використовується вами, і відсутність адаптації до відмови від куріння електронних сигарет.


Потенційні причини кашлю вейперів

Може бути безліч причин, через які ви кашляєте після куріння електронної сигарети. Хоча кашель є короткостроковим побічним ефектом при вейпінгу, він, як і раніше, викликає розчарування у багатьох.

Стиль паріння.

Два ключові стилі вейпінгу - паріння з рота в легені (MTL) і пряме паріння в легені (DTL) - іноді можуть спантеличити тих, хто вперше бере в руки електронну сигарету. По суті, якщо ви використовуєте неправильний метод вдихання для вашого вейп-пристрою, це може спричинити кашель.

У той час як MTL спочатку віддають перевагу колишнім курцям, так як це дуже схоже зі стилем куріння звичайних традиційних сигарет. Часто нові вейпери намагаються вдихати пар прямо у легені, не знаючи чи не розуміючи їх настроювання. Це відбувається навіть серед людей, які якийсь час курили у DTL і навіть не усвідомлювали цього. Затримка надто великої кількості нікотину та пари в роті перед вдиханням DTL може спричинити напад кашлю. Спробуйте інший стиль, поки не знайдете правильний баланс. Деякі пристрої DTL занадто потужні і виробляють більше пари, ніж очікується для новачків. Підходьте з обережністю.

Пошкоджені легені куріння.

У курця клітини легень мутують через 60 канцерогенів, які потрапляють в організм із цигарками. Маленькі волоски, звані віями, працюють навколо легень, видаляючи слиз, скупчену, наприклад, коли ви вболіваєте. Вони ушкоджуються, коли ви курите, і доки ви не зупинитесь, вони не функціонують або перебувають на дуже обмеженому рівні.

Кашель від вейпу. Як його позбутися Фото-1

Спочатку ви можете кашляти, коли кидаєте курити через війки, які починають відновлюватися і зрештою знову починають функціонувати. Це збігається з вейпінгом, коли люди купують електронні сигарети, щоб замінити куріння. Кашель може продовжуватися, але як тільки ви кинете курити, через місяць стан ваших легень покращиться, і так триватиме рік за роком.

Пропіленгліколь.

Рідина для електронних сигарет може бути причиною кашлю, особливо якщо ви парите 100% рідина PG. Пропіленгліколь використовується в різних продуктах, але відомий тим, що дратує горло, що згодом може викликати напад кашлю, якщо у вас є чутливість до PG. Як тільки тіло звикне до вейпінгу і почне саме очищатися після відмови від цигарок, кашель повинен поступово зменшитися і через деякий час припинитися.

Занадто висока потужність батареї.

Коли ви вперше починаєте вейпити, занадто висока потужність може вплинути на продуктивність пристрою, виробляючи більше пари, ніж вам потрібно. Зверніть увагу на малопотужні електронні сигарети. Наприклад, POD системи в яких потужність вже зафіксована на певній низькій потужності. Або одноразові вейпи, які не вимагають будь-яких налаштувань.

Кашель від вейпу. Як його позбутися Фото-2

Високий рівень нікотину.

Поширеною проблемою, що викликає кашель у вейперів, є використання рідини для електронних сигарет із високим рівнем нікотину. Коли ви починаєте курити, важливо спробувати відтворити рівень нікотину, який у вас був, як у курця. Йдеться про пошук правильного балансу. Якщо вейпінг не задовольнить вашу тягу, це може спричинити рецидив куріння. Так само занадто багато нікотину на одному вдиху може викликати роздратування горла, що теж неприємно.

Сухість у горлі.

Сухість у горлі поширена при вейпінгу через густу консистенцію рідин для електронних сигарет, які ви нагріваєте, та вміст цих рідин. PG в рідинах для електронних сигарет може викликати не тільки подразнення горла, але й сухість у роті, що, якщо з цим не боротися, це може призвести до зневоднення.

Спирали горять, якщо недостатньо заправлені.

Управління вашим девайсом та аксесуарами для вейпінгу має велике значення для запобігання кашлю. Один із способів забезпечити це – правильно заправляти спіралі перед використанням. Це допоможе збільшити їхній термін служби та знизити ймовірність спалювання спіралей та отримання жахливого горілого смаку при використанні рідини для електронних сигарет.

Кашель від вейпу. Як його позбутися Фото-3

Чому куріння викликає кашель?

У людей, що палять, часто розвивається кашель. Цей кашель викликаний тим, що організм виводить хімічні речовини, які потрапляють у дихальні шляхи та легені при вживанні тютюну. Якщо постійний кашель, що триває більш як 3 тижнів, він відомий як кашель курця. Хоча кашель може починатися як сухий кашель, зрештою він може викликати виділення мокротиння. Інші симптоми включають біль у горлі та грудях.

Обсяг ваших легень покращиться на 10% всього за дев'ять місяців після того, як ви кинете курити, так що воно того варте. На сьогоднішній день вейпінг підвищив свою цінність як інструмент відмови від куріння, допомагаючи мільйонам людей у всьому світі кинути палити. Оскільки в електронних сигаретах немає смол, це дуже допомагає знизити ймовірність пошкодження легень та їхнього функціонування. Тим не менш, ми не стверджуємо, що вейпінг корисний для вашого дихання, кашлю або роботи ваших легенів, якщо ви не вейпіте і навіть не курите. Його єдина мета — допомогти людям відмовитися від цигарок, а потім, зрештою, кинути вейпінг.


Як припинити кашляти під час вейпінгу

  • Виберіть правильну техніку та налаштування для вейпу.
  • Збалансуйте співвідношення PG і VG - у вас може бути нестерпність PG, це буває у деяких вейперів.
  • Змініть рівень нікотину, щоб знизити ймовірність появи сухості у горлі.
  • Підтримка водного балансу - це те, що ми всі повинні робити, щоб уникнути сухості в роті, незалежно від того, чи ви курите, вейпіте або використовуєте обидва варіанти. У будь-якому випадку пити воду важливо для організму та нормального самопочуття.

Кашель від вейпу. Як його позбутися Фото-4

Терпіння важливо, тому що більшість вейперів відчувають невеликий кашель, поки що відвикають від куріння. Виконуйте наведені вище поради і налаштуйте електронну сигарету відповідно до своїх переваг і характеристик девайсу.

В іншому випадку ви завжди можете спробувати сольовий нікотин. Рідини на основі сольового нікотину пропонують більш високий рівень вмісту нікотину і навіть гладкішу консистенцію, ніж рідини на основі органічного нікотину, через консистенцію та інший метод приготування.

Кашель вейпера може статися з кожним у будь-який час. Це поширена проблема серед користувачів електронних сигарет, але часто легка та швидко минає. Незважаючи на те, що він може відштовхнути новачків, з невеликим знанням пристрою, який ви використовуєте, і дотримуючись наведених вище порад, кашель повинен вщухнути, як тільки ваше тіло відвикне від сигарет. Просто не забудьте правильно парити та вибрати правильний комплект, який відповідає вашим потребам. Якщо кашель продовжується після виконання всіх цих кроків, поговоріть із лікарем, який найкраще порадить як це виправити.

Написати відгук
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре