Вейпи на літаку: що потрібно знати, щоб літати без зайвого клопоту

Повітряні мандрівки досить прості для вейперів. Ви можете взяти вейп на літак і додаткові батареї та рідину для електронної сигарети. У вас не буде жодних проблем, якщо ви дотримуватиметеся деяких основних правил і знати процедури.

Пристрої для вейпінгу, такі як електронні сигарети, под системи, механічні та бокс моди, можуть подорожувати з вами в літаках, ручній поклажі або в кишені. Це також стосується літієвих батарей. Це правило застосовується у більшості місць по всьому світу.

Оскільки можуть бути невеликі відмінності в тому, які правила застосовують різні авіакомпанії, краще перевірити правила конкретної авіакомпанії перед польотом. Якщо ви подорожуєте незнайомою країною, вам також слід перевірити місцеві закони вейпінгу перед від'їздом. У деяких країнах вейпінг заборонено.


Польоти з електронками та рідинами до них

Через побоювання з приводу пожеж у вантажному відсіку всі електронні пристрої та літієві батареї повинні перевозитись у салоні літака, у ручній поклажі. Ви не можете запакувати їх у багаж. Це всесвітнє правило без винятків. Якщо ви забудете, і ваш багаж буде перевірений співробітниками служби обробки багажу, ви можете втратити свої пристрої і виявити, що ваша валіза зіпсована. Тому візьміть свій вейп на борт у ручній поклажі (або в кишені).


Додаткові поради щодо польоту з електронними сигаретами:

  • Якщо ви берете додаткові акумулятори, зберігайте їх у безпечних пластикових коробках, щоб уникнути нещасних випадків.
  • Якщо ваш мод використовує зовнішні батареї, не забудьте зарядний пристрій!
  • Якщо ваша подорож коротка, подумайте про те, щоб узяти пару простих пристроїв, таких як одноразовий вейп. Їх легко носити з собою, їм не потрібний зарядний пристрій, і вам не доведеться упаковувати електронну рідину.
  • Тиск у салоні літака може призвести до витоку з бака. Не заповнюйте повністю бачок рідиною, заповніть їх лише частково або залиште порожніми до прибуття в пункт призначення.

Подорож із рідиною для електронної сигарети: важливі поради

  • Всі рідини, аерозолі, гелі, креми та пасти, що перевозяться літаком, повинні бути в пляшках по 100 мл (або менше) і повинні поміщатися в один пластиковий пакет. Сюди входять зубна паста, шампунь, гель для волосся, бальзам для губ, дезодорант та рідина для електронних сигарет.
  • Якщо ви приносите більше рідини у флаконах, ніж дозволено для ручної поклажі, вам доведеться покласти її у свій багаж. Якщо ви плануєте перевозити рідину в багажі, подбайте про щільну упаковку флаконів з рідиною. Швидше за все ви не захочете провести тижневу відпустку з валізою, повною мокрого ванільного одягу, що пахне заварним кремом! Хороші новини: немає обмежень щодо розміру для рідин у багажі.
  • Тиск у салоні може призвести до розколювання повних пляшок по швах. Спробуйте взяти частково використані пляшки.

Вейпи на літаку: що потрібно знати, щоб літати без зайвого клопоту


Чого очікувати від служби безпеки аеропорту

У наші дні багато людей використовують електронні сигарети і подорожують із ними літаками, тому співробітники служби безпеки аеропорту звикли до них. Не треба нервувати, проходячи через контрольно-пропускні пункти та перевозячи вейп літаком.


Правила авіакомпаній для вейпів

Ви вже знаєте найважливіші правила: усі рідини в ручних сумках повинні бути в пляшках по 100 мл (або менше) і повинні поміщатися в один пластиковий пакет. Усі електронні пристрої та літієві батареї повинні перевозитися тільки в салоні літака та повинні проходити (разом із мандрівником) через перевірку безпеки.

Для авіакомпаній, вейпи є ще однією потенційною загрозою безпеці. Щоб довести, що ваш величезний 200-ватний мод із сенсорним екраном не є вибухонебезпечним, на контрольному пункті можуть попросити вас увімкнути його. Тому переконайтеся, що будь-який пристрій, який ви несете літаком, заряджено. Це, ймовірно, не станеться з дрібнішими пристроями, такими под системи. Але оскільки все одно заборонено заряджати вейп у літаку, ви повинні зарядити всі будинки перед виходом.

Нарешті, якщо ви носите із собою комплект для намотування, заміни спіралей, будьте готові пояснити, чому ви подорожуєте з підозрілими предметами, такими як дріт, викрутки та кусачки. Подумайте про використання атомазера, що не обслуговується, зі змінними випарниками під час подорожі, особливо в тих країнах, де вейпінг може бути абсолютно незнайомим і ви не говорите місцевою мовою.


Вейпінг в аеропортах та на борту літака: це дозволено?

Використовувати електронні сигарети в аеропорту, дозволено лише у спеціально відведених місцях, у зоні для курців. На борту літака використання заборонено. Винятком є спеціально відведений салон для курців. Хоча залишилося не так багато, тому не сподівайтеся знайти їх.

Ви можете порушити правила та ризикнути, але в результаті можете бути вигнаним з аеропорту, що означатиме пропуск вашого рейсу. Як тільки ви сідаєте в літак, ризики зростають. При порушенні за використання електронної сигарети ви отримаєте ті ж штрафи, що і за куріння. Ви можете бути заарештовані та оштрафовані або навіть ув'язнені, після прибуття в точку призначення.

Найкраща ідея, якщо у вас тривалий переліт - знайти потрібну альтернативу нікотину для використання під час польоту. Нікотинова жувальна гумка чи пастилки – все це популярно серед споживачів нікотину, які потрапили до зон із забороною на використання вейпів. Вони не такі приємні, як вейпінг, але вони не завдадуть вам проблем з безпекою аеропорту.


Приємного польоту!

Вейпери стали загальноприйнятою частиною культури подорожей, і, маючи невелике знання правил повітряних подорожей, ми можемо мирно співіснувати з нашими братами, що не вапірують, у дружньому небі. Якщо ви вейпер, що вирушає в подорож, невелике планування спростить вашу подорож.

Але не треба турбуватися. Співробітники аеропортів та авіакомпаній працюють із вейперами вже понад десять років. Поки ми поважаємо правила, ми отримаємо повагу у відповідь.

Написати відгук
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре